Raydium 3D Game Engine

Official forum for everything about Raydium, ManiaDrive, MeMak, ...
It is currently Thu Dec 03, 2020 5:08 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem!1 help please
PostPosted: Mon May 22, 2006 7:43 pm 
Hi.
I cannot play well to mandrive, the menu and the game goes very slow!! But, I have 3d Acceleration and xorg7, glxgears shows 1200 fps. When I play, I see that the fps only arrive to 4 o 5!! What can I do?

Code:
Raydium: Using Raydium 0.700
Raydium: command line args: OK
Raydium: chdir to 'game/': OK
Raydium: Requesting 800x640:32 mode
[b]Raydium: no Xinerama on this display[/b]
Raydium: Found 1024x768 with 16 bpp color and 16 bits zbuffer (stencil is 1)
Raydium: using Mesa DRI Intel(R) 852GM/855GM 20050225 x86/MMX/SSE2, from Tungste                                                                                     
n Graphics, Inc (version 1.3 Mesa 6.5)
Raydium: Signal Handlers: OK
Raydium: Platform "4xfloat" vector size is: 16 byte(s) long
Raydium: OpenGL implementation maximum texture size: 2048x2048
Raydium: OpenGL hardware providing 4 texture unit(s)
Raydium: vertex arrays memory: OK
Raydium: keyboard: OK
Raydium: mouse: OK
Raydium: /dev/input/event0: cannot open (rw), no Force Feedback.
Raydium: joy: FAILED
         ERROR opening /dev/js0
Raydium: sound: Buffer creation successfull
Raydium: sound: OK, using 'default device'
Raydium: PHP support: OK
Raydium: atexit functions: OK
Raydium: lights: OK
Raydium: objects: OK
Raydium: network: OK
Raydium: timer: detection: 1 iterations: diff: 1 steps (1000000/sec)
Raydium: timecall: method accuracy = 0.001 ms (999999.94 Hz)
Raydium: timecall: Using basic gettimeofday() method
Raydium: timecall: OK (999999 Hz)
Raydium: timecall: softcall 0: 1 Hz (1000000 clocks interval)
Raydium: particle: OK
Raydium: gui: OK
Raydium: video (live): OK
Raydium: shadow: OK
Raydium: HDR: OK
Raydium: webserver: OK
Raydium: Raydium engine reseted to original state
Raydium: timecall: callback 1: 400 Hz (2500 clocks interval)
Raydium: physics: ODE Net: 10 element(s)/packet
Raydium: physics: OK
Raydium: RegAPI: OK
Raydium: Engine is now ready.
         -----------------------------------------------------------
Raydium: sound: Loaded murcielago.wav, size 107686 bytes
Raydium: sound: Tried to set negative or 0 Pitch , clipped to 0.1
Raydium: sound: Loaded touched.wav, size 103714 bytes
Raydium: sound: Loaded owww.wav, size 8900 bytes
Raydium: sound: Loaded wizz.wav, size 28212 bytes
Raydium: Texture num 1 (BOXfront.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 2 (BOXback.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 3 (BOXleft.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 4 (BOXright.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 5 (BOXbottom.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 6 (BOXtop.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 7 (theme-maniadrive.tga) loaded: 256x256, 4 Bpp (b1 lm0 hdr                                                                                     
0)
Raydium: Texture num 8 (font3.tga) loaded: 512x512, 1 Bpp (b1 lm0 hdr0)
Raydium: timecall: softcall 2: 1 Hz (1000000 clocks interval)
Raydium: Changing game state to 1
Raydium: timecall: WARNING ! 0 Hz callback (num 1)
Raydium: Using repositories to get 'i_got_it_bad_-_The_Napoleon_Blown_Aparts.ogg                                                                                     
' file
Raydium: FAILED: file not found (http://repository.raydium.org/)
Raydium: No valid repository found for this file, aborting.
Raydium: sound: Could not open mania_music/i_got_it_bad_-_The_Napoleon_Blown_Apa                                                                                     
rts.ogg
raydium_sound_load_music: No such file or directory
Raydium: Texture num 9 (video) FAKED: 256x256, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: live: texture 'video' created
Raydium: video: mania_menu_v1.jpgs (0) as live texture video (0), 256x256 20.00                                                                                       
fps (703 frames)
Raydium: Texture num 10 (BOXmania_cursor.tga) loaded: 32x32, 4 Bpp (b1 lm0 hdr0)
[b]Raydium: ODE: Error: Cannot delete object: invalid name or index[/b]
Raydium: Texture num 11 (mania_logo2.tga) loaded: 512x512, 3 Bpp (b0 lm0 hdr0)
Raydium: Texture num 12 (BOXmania_music_popup.tga) loaded: 512x128, 4 Bpp (b1 lm                                                                                     
0 hdr0)
Raydium: Texture num 13 (font2.tga) loaded: 512x512, 1 Bpp (b1 lm0 hdr0)
Raydium: Internal buffers:
Raydium: -----------------
Raydium: Total of 0 vertex(s) loaded:
Raydium: Texture num 0: 0 vertex(s) - loaded as "dummy.null"
Raydium: Texture num 1: 0 vertex(s) - loaded as "BOXfront.tga"
Raydium: Texture num 2: 0 vertex(s) - loaded as "BOXback.tga"
Raydium: Texture num 3: 0 vertex(s) - loaded as "BOXleft.tga"
Raydium: Texture num 4: 0 vertex(s) - loaded as "BOXright.tga"
Raydium: Texture num 5: 0 vertex(s) - loaded as "BOXbottom.tga"
Raydium: Texture num 6: 0 vertex(s) - loaded as "BOXtop.tga"
Raydium: Texture num 7: 0 vertex(s) - loaded as "theme-maniadrive.tga"
Raydium: Texture num 8: 0 vertex(s) - loaded as "font3.tga"
Raydium: Texture num 9: 0 vertex(s) - loaded as "video"
Raydium: Texture num 10: 0 vertex(s) - loaded as "BOXmania_cursor.tga"
Raydium: Texture num 11: 0 vertex(s) - loaded as "mania_logo2.tga"
Raydium: Texture num 12: 0 vertex(s) - loaded as "BOXmania_music_popup.tga"
Raydium: Texture num 13: 0 vertex(s) - loaded as "font2.tga"
Raydium: Estimated total: 10.92 MB used for textures.
Raydium: Using 0 object(s):
Raydium: sound: Deleting sources
Raydium: sound: Deleting buffers
Raydium: sound: Releasing OpenAL


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 22, 2006 8:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2591
Location: gnniiiii (Scrat)
Hi,
See and try this : viewtopic.php?t=401


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 22, 2006 8:45 pm 
I had tried this before post here, but it hasn't resolved my problem....


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 7:23 pm 
This is a bug of Xorg7 (especially with the mesa drivers) and your intel graphics card. Try another accelerated game, and you will experience the same problems.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 9:19 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2591
Location: gnniiiii (Scrat)
scytheman: have you any reference about this bug ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 9:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jun 04, 2006 7:24 pm
Posts: 2
Location: Bad Blankenburg, Germany
Xfennec wrote:
scytheman: have you any reference about this bug ?

http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=359328

But nothing about the speed-issue, except that I also have an intel graphics card (intel gma i915) and the same speed-problem with the X11R7-drivers (X11R6 runs fine).

_________________
http://choerbaert.org
http://debian.org


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 9:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun May 28, 2006 7:17 pm
Posts: 12
Location: USA
It was posted in that other thread as well, but just in case, do you have the shadows turned off? The other computer I work on has a gma950, and it crawled if shadows were on. I'm not sure if this is that driver problem or not. With that off, I get about 50 to 60 fps.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 11:03 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2591
Location: gnniiiii (Scrat)
Thanks to you two. FAQ is now updated.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group