Raydium 3D Game Engine

Official forum for everything about Raydium, ManiaDrive, MeMak, ...
It is currently Mon Aug 19, 2019 4:39 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: unable to start game.
PostPosted: Tue Nov 07, 2006 6:45 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 07, 2006 6:32 pm
Posts: 8
hi. i'm running ubuntu 6.06 on my system with a creative 128 bit sound card n a nvidia v3800 magic AGP card. all drivers, along with openGL are up to date. i have PHP5 installed, downloaded the game version 1.2, whenever i try to play it, opens a window which just sits there doing nothing. how do i work out this problem? in the terminal, i get the following output:

Raydium: Raydium 3D Game Engine
Raydium: version 0.705
Raydium: command line args: OK
Raydium: chdir to './': OK
Raydium: using '/root/.mania_drive' as home dir
Raydium: Requesting 700x700:32 mode
Raydium: no Xinerama on this display
Raydium: Found 700x700 with 24 bpp color and 24 bits zbuffer (stencil is 1)
Raydium: using RIVA TNT2/AGP/SSE, from NVIDIA Corporation (version 1.5.3 NVIDIA 71.74)
Raydium: Signal Handlers: OK
Raydium: OpenGL extensions: OK
Raydium: Platform "4xfloat" vector size is: 16 byte(s) long
Raydium: OpenGL implementation maximum texture size: 2048x2048
Raydium: OpenGL hardware providing 2 texture unit(s)
Raydium: vertex arrays memory: OK
Raydium: path: created writable path '/root/.mania_drive/data'
Raydium: path: OK
Raydium: keyboard: OK
Raydium: mouse: OK
Raydium: joy: FAILED (cannot open /dev/js0 and /dev/input/js0)
open /dev/[sound/]dsp: Device or resource busy
Raydium: ERROR: Cannot open Sound System
Raydium: PHP support: OK
Raydium: atexit functions: OK
Raydium: lights: OK
Raydium: fog: OK
Raydium: objects: OK
Raydium: network: OK
Raydium: timer: detection: 1 iterations: diff: 3 steps (1000000/sec)
Raydium: timecall: method accuracy = 0.003 ms (333333.34 Hz)
Raydium: timecall: Using basic gettimeofday() method
Raydium: timecall: OK (333333 Hz)
Raydium: timecall: softcall 0: 1 Hz (1000000 clocks interval)
Raydium: particle: OK
Raydium: gui: OK
Raydium: video (live): OK
Raydium: shadow: OK
Raydium: HDR: OK
Raydium: shaders: FAILED (GLSL 1.0 not found)
Raydium: webserver: OK
Raydium: Raydium engine reseted to original state
Raydium: RegAPI: OK
Raydium: Engine is now ready.
-----------------------------------------------------------
Raydium: Object: loading "wania1.tri", version 1
Raydium: Using repositories to get 'mania1.tga' file

thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 07, 2006 8:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2590
Location: gnniiiii (Scrat)
It seems you don't have the all data of the game (and the game is trying to download it by itself).

A few things:
- Did you download the game from our website (or is it a package from you distro) ?
- Are you sure that you've correctly unarchived the game ?
- How are you launching the game ?

Also:
- Don't launch untrusted binaries with root account ! We may be bad hackers ;)
- The log shows that you're trying to launch the track editor, not the game (use mania_drive.sh)
- You don't need to have PHP installed, binaries are statically linked


Top
 Profile  
 
 Post subject: looks like it...
PostPosted: Wed Nov 08, 2006 4:30 am 
Offline

Joined: Tue Nov 07, 2006 6:32 pm
Posts: 8
i downloaded the game from the download page on your site, but yup, wat u said is true. soon after i posted the message, the download started, but now have been stuck at one point for over 6 hrs. then tried to check the compressed 57.5 MB package and tried decompressing it again. turns out its giving a crc error, due to which only part of the whole package is being decompressed and the only binary file showing is mania2.static, which i was running and coming up with these results. i didn't see that error yesterday, oh no!! i'll have to download the whole package again :x it took me 2 1/2 hrs to download. anyways, thanks a ton for the checklist :) also the lowdown on u guys being possible hackers :wink: God bless.


Top
 Profile  
 
 Post subject: something's wrong...
PostPosted: Wed Nov 08, 2006 11:08 am 
Offline

Joined: Tue Nov 07, 2006 6:32 pm
Posts: 8
edit by Xfennec: double post. See here : viewtopic.php?t=588


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group