Raydium 3D Game Engine

Official forum for everything about Raydium, ManiaDrive, MeMak, ...
It is currently Tue Jun 27, 2017 3:33 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Dec 17, 2010 8:49 pm 
Offline

Joined: Wed May 06, 2009 2:06 pm
Posts: 30
Hi, I'm trying to compile (and make deb-package) Raydium on Ubuntu's PPA autobuilder system. (It means I send sources and then I get log whats went wrong, or there are deb-packages on repository.)

These packages are installed before compiling:
debhelper (>= 5), libglut3-dev, libglew1.5-dev, libgl1-mesa-dev, libglu1-mesa-dev, libjpeg62-dev, libpng12-dev, libxinerama-dev, bison, flex, libcurl-dev | libcurl4-gnutls-dev | libcurl4-openssl-dev, libxml2-dev, zlib1g-dev, libopenal-dev, libalut-dev, libogg-dev, libvorbis-dev, libvorbisfile3

I configure it without testing hardware GL.
./configure --disable-x

This is what I see in log:
* Testing OpenAL 1.1 and ALUT..../configure: line 17: 2189 Segmentation fault ./configure.bin >> configure.log
run: failed

Because it is not exit_if_error, this is not fatal. But I'm wondering why something segmentation faults during test. Is this ALUT test supposing something about hardware?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 17, 2010 10:28 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2590
Location: gnniiiii (Scrat)
Hi,

Well, it's an interesting trouble: this test only tries to open OpenAL "native null" device, and then close it. I've just seen that no error checking is done on open, so if it fails (but it's not supposed to happen :) it probably leads to a crash.

So:
1 - I've just updated a bit configure script (rev 1044), see if it fixes the segfault issue for you
2 - If it's the case, it's means that null device can't be open on your setup. It perhaps means nothing particular, but can you check if Raydium audio is working well ?

Thanks for reporting this !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 6:46 pm 
Offline

Joined: Wed May 06, 2009 2:06 pm
Posts: 30
I realized this happens only for Karmic-target (Ubuntu 9.10), not Lucid (10.04) nor Maveric (10.10). I haven't yet tested r1044.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group