Raydium 3D Game Engine

Official forum for everything about Raydium, ManiaDrive, MeMak, ...
It is currently Wed Jun 19, 2019 5:26 am

All times are UTC




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: radium without php
PostPosted: Sun Jul 16, 2006 3:22 pm 
hi
I'm from germany and im intrested in programming a little game.
I think radium is very nice for this.
I've got just one question:
Do you HAVE to use php for the game logic?
Can you do this with C ,too?
If yes you've got to put it in the "main" function ,don't you?
thanks for your answers
anselm
(Oui je PEUT parler Francais mais tres mouvais)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 16, 2006 4:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2590
Location: gnniiiii (Scrat)
Hi !

I'm not sure to fully understand your question, but PHP is not mandatory, you can write the gameplay with C if you want.

I think that you should take a look to provided demo (test6.c, why not), to see how it works (display() loop and so on ....).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 17, 2006 12:56 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 17, 2006 12:26 pm
Posts: 4
thank you.
I#ve got just a compiling problem:
when i compile test6.c
with
./ocomp.sh test6.c
at the and of compiliation i get this:
./test: No such file or directory
what am i doing wrong?
anselm


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 17, 2006 3:26 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2590
Location: gnniiiii (Scrat)
You must give me the whole output of ocomp.sh. Have you launched "./configure" before ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 17, 2006 3:41 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 17, 2006 12:26 pm
Posts: 4
ok:
when i launch ./configure it says this:

* PHP 4 (local) : not found
PHP 4 is not installed (PHP must be local). Try --install-php !

I installed php4 from my distro's repositories, the same.
then i lauched ./configure --install-php
and got this:

PHP4 Auto local installation ...
PHP (partial ?) install detected, abort (php/)

what can i do to get raydium installed properly at least?
anselm


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 17, 2006 4:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Mar 16, 2003 2:53 am
Posts: 2590
Location: gnniiiii (Scrat)
Use the "configure" script. "Duplicated" thread. See : viewtopic.php?p=3475


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group